NIET ALLEEN EEN SENSOR

Hoewel aerial thermografie al jaren bestaat, het was onbereikbaar voor de meeste toepassingen vanwege de hoge prijs van de vlieguren. Aerial thermografie stond nog niet zo lang geleden voor de gebruikelijke toepassing met helikopters en dure thermische camera’s. De operationele kosten waren hoog; de mogelijke toepassingen waren zeer beperkt. Momenteel, als gevolg van de zeer intensieve ontwikkeling van UAV’s (drones) is dit nu drastisch veranderd. Het nieuwe doel is om een UAV te gebruiken met een compacte en lichte thermische camera tegen uitzonderlijk lage kosten vergeleken met de traditionele methode.
Het betreft een zeer jonge technologie die nog in de kinderschoenen stond voordat het WIRIS systeem werd gelanceerd. Er waren er slechts beperkte commerciële toepassingen mogelijk met daarbij vele compromissen om tot een resultaat te kunnen komen. Wat tot nu toe beschikbare geweest kan vrij eenvoudig een “sensor” worden genoemd in plaats van een echt meetsysteem.

De volgende vergelijking tabel laat zien hoe veel meer functies zijn beschikbaar bij gebruik van de Workswell WIRIS systeem in vergelijking met een eenvoudige sensor. Vergeet niet, elke functie betekent niet alleen meer comfort, maar ook een hele reeks van toepassingen voor effectief gebruik van het systeem.

WIRIS is meer dan alleen een sensor zoals bijvoorbeeld de FLIR TAU2 of FLIR VUE. Wat WIRIS biedt is een gesloten systeem dat de piloten van drones hetzelfde comfort biedt zoals bij thermografie metingen zoals die worden toegepast door gebruikers met een thermische handheld camera. Het is echter niet alleen het comfort van meten, maar ook de hele reeks van functies, die de toepasbaarheid functionaliteit en de economische rentabiliteit van het hele systeem aanzienlijk weten te versterken.

De volgende vergelijkingstabel toont aan hoeveel functies er beschikbaar zijn bij het gebruik van het WIRIS systeem ten opzichte van een simpele stand alone sensor. Iedere functie levert niet alleen comfort op, het vergroot ook de mogelijke toepassingen in het veld en zorgt voor een efficiënt gebruik.

WIRIS vs FLIR TAU2 vs VUE vergelijking

De volgende vergelijkingstabel toont aan hoeveel functies er beschikbaar zijn bij het gebruik van het WIRIS systeem ten opzichte van een simpele stand alone sensor. Iedere functie levert niet alleen comfort op, het vergroot ook de mogelijke toepassingen in het veld en zorgt voor een efficiënt gebruik.

WIRIS FLIR TAU2 FLIR VUE Pro
Calibrated sensor (calibration certificate included) Yes No No
Temperature sensitivity up to 30mk Yes No No
Temperature ranges Both calibrated temperature ranges No No
Real-Time Temperature Measurement during the flight Max, min, center, Pmax, Pmin Center Center
Manual Temperature range settings during the flight Yes No No
Temperature range vizualization during the flight Yes No No
Radiometric video recording during the flight Yes No No
Periodic image capturing (start/stop during the flight) from 1s to 60s adjustable No No
Recording infrared & visible image simultaneously Yes No No
Integrated digital (visible) camera 1 600 x 1 200px Yes No No
Display modes Infrared and visible Infrared Infrared
Operator screen with advanced information Yes No No
Continues digital zoom in both cameras Yes, up to 16x continues zoom No 2x, 4x and 8x
Fully manageable system during the flight Yes, full control of all features No Very limited
PWM inputs Up to 8 inputs (only 2 inputs for full control) Up to 4 inputs Up to 4 inputs
Trigger (TTL Trigger) Yes No No
GPS Yes No No
Mavlink Yes No Yes
Isotherm Yes Yes Yes
Isotherm settings according to temperature level Yes, exact temperature level No No
Digital output Yes No No
Analogue output Yes Yes
Internal memory 32GB memory included No MicroSD card, not included
Software Yes, Workswel CorePlayer No Yes, Flir Tools
Power supply 7 – 28V 5V 5V
Easy installation Yes No Yes